Αυτοδιοίκηση

Χρηματοδότηση – «ανάσα» στους Δήμους – ‘Υψους 50 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση για νέα έκτακτη χρηματοδότηση προς τους Δήμους, ύψους 50 εκατ. ευρώ, προκειμένου να στηριχθούν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας.
Σημειώνεται ότι το θέμα συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΕΔΕ. Η Ένωση είχε ζητήσει από το Υπ. Εσωτερικών την καταβολή έκτακτης επιχορήγησης στους Δήμους για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Στο αίτημα αυτό ανταποκρίθηκε θετικά η κυβέρνηση, διαθέτοντας 50 εκ. ευρώ, τα οποία θα κατανεμηθούν σε όλους τους Δήμους βάση δύο κριτηρίων, του ύψους των ΚΑΠ που λαμβάνουν καθώς και των πραγματικών απωλειών ή έκτακτων δαπανών που καταβάλλουν, λόγω του covid.

Όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας:

«Η Κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τους Δήμους, που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού έχοντας αφενός απώλειες στα έσοδά τους και αφετέρου αυξημένες έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.
Έκτακτη χρηματοδότηση
Πρόκειται για μία ακόμα άμεση χρηματοδότηση προς τους Δήμους όλης της χώρας που προστίθεται στην οικονομική ενίσχυση ύψους 187,1 εκατ. ευρώ, με την οποία στηρίχθηκε η Τοπική Αυτοδιοίκηση το προηγούμενο έτος.
Στεκόμαστε δίπλα στους Δήμους και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για όσο διάστημα χρειαστεί. Κράτος και Τοπική Αυτοδιοίκηση προχωράμε ενωμένοι για να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη ημέρα, δίνοντας λύσεις στα προβλήματα, με στόχο να κάνουμε τη ζωή των πολιτών καλύτερη».

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr